Kelebihan Ramadhan Kepada Umat Islam

ASSALAMMUALAIKUM,
PEMBACA-PEMBACA BUDIMAN.
Bersempena datang nya Bulan Ramadhan ini,
Mari lah kita sama-sama merenong dan menghayati

HADITH INI.!!!!!!

Daripada Abu Hurairah r.a
Rasulullah S.A.W. telah bersabda
"Umat ku telah diberikan dalam Ramadhan lima perkara yang belum pernah di berikan kepada mana-mana umat pun sebelum mereka.

1.Bau busuk mulut orang yang berpuasa lebih harum disisi Allah daripada bau kasturi.

2.Ikan-ikan dilaut akan beristighfar untuk mereka sehingga mereka berbuka.

3.Setiap hari Allah akan menghiaskan Syurga nya dan berkata telah hampir masa nya hamba-hamba ku yang soleh akan di
www.myjodoh.net
lepaskan dari beban-beban dan mereka akan datang kepada mu.

4.Dirantaikan syaitan-syaitan yang jahat didalam Ramadhan dan mereka tidak akan dapat berbuat sesuatu dalam Ramadhan ini apa yang biasa diperbuat oleh mereka pada bulan yang lain.

5.Mereka akan di ampun kan pada malam terakhir Ramadhan.

Ditanya kan kepada Rasulullah S.A.W ada kah ia Lailatul-Qadar?" Baginda menjawab tidak!namun seorang perkerja akan diberikan ganjaran nya apabila dia telah menyelesaikan kerja nya."

wallahuallam

~Sesungguhnya Hidupku, Matiku, Amalanku, Ibadahku adalah semata-mata kerana Allah SWT~
Sent to myMasjid eGroups: 11/5/2002 11:21:38 PM
Sent to MelayuCyber eGroups: 11/5/2002 11:21:38 PM