Hadis Aisyah r.a katanya:
Selepas diturunkan firman Allah: تُرْجِي مَنْ تَشَاءُ مِنْهُنَّ وَتُؤْوِي إِلَيْكَ مَنْ تَشَاءُ Yang bermaksud: Engkau boleh menangguhkan sesiapa yang engkau kehendaki dari mereka iaitu isteri-isterimu dan engkau boleh mendampingi sesiapa yang engkau kehendaki. Setiap kali tiba waktu Rasulullah s.a.w untuk bersama dengan isteri-isteri baginda yang lain. Baginda selalu meminta izin terlebih dahulu daripadaku. Suatu hari Muazah bertanya kepadaku: Apakah yang kamu katakan jika Rasulullah s.a.w meminta izin darimu? Aku menjawab: Jika Rasulullah s.a.w meminta izin dariku pasti aku tidak akan membiarkan seorang pun melebihi aku.

'A'ishah, may Allah be pleased with her, reported:
Allah's Messenger (may peace be upon him) sought our permission when he had a (turn to spend) a day with (one of his wives) among us (whereas he wanted to visit his other wives too). It was after this verse was revealed: You (O Muhammad SAW) can postpone (the turn of) whom you will of them (your wives), and you may receive whom you will Mu'adhah asked her: What did you say to Allah's Messenger (may peace be upon him) when he sought your permission? She said: I used to say: If I had the option in this I would not have (allowed anyone) to have precedence over me. Hadith number in Sahih Muslim [Arabic only]: 2697