Khasiat As'maul Husna

Oleh Anak Melaka
16-Nov-2002 05:33
KHASIAT AS'MAUL HUSNA

Assalamua'laikum semua,

KHASIAT AS'MAUL HUSNA

"Ya Allah!" apabila dizikirkan 500x setiap mlm, lebih² lagi selepas sholat Tahajjud atau sholat sunat 2 rakaat mempunyai pengaruh yg besar di dlm mencapai segala yg dihajati.

"Ya Rahman!" apabila dizikirkan sesudah sholat 5 waktu sebanyak 500x, maka hati kita akan menjadi terang, tenang & sifat² pelupa & gugup akan hilang dgn izin Allah swt.

"Ya Rahim!" apabila dizikirkan sebanyak 100x setiap hari, Insyaallah kita akan mempunyai daya penarik yg besar sekali hingga manusia merasa cinta & kasih serta sayang terhadap kita.

"Ya Malik!" apabila dizirkan sebanyak 121x setiap pagi atau setelah tergelincirnya matahari, segala pekerjaan yg dilakukan setiap hari akan mendtgkan berkat & kekayaan yg diredhai Allah.

"Ya Quddus!" apabila dizikirkan sebanyak 100x setiap pagi setelah tergelincir matahari, maka hati kita akan terjaga dari semua penyakit hati spt sombong, iri hati, dengki dan lain².

"Ya Salam!" apabila dizikirkan sebanyak 136x, Insyaallah jasmani & rohani kita akan terhindar dari segala penyakit sehingga badan menjadi segar sihat & sejahtera.

"Ya Mukmin!" apabila dizikirkan sebanyak 236x, Insyaallah dgn izin Allah swt diri kita,keluarga & segala kekayaan yg dimiliki akan terpelihara & aman dari segala mcm gangguan yg merosakkan.

"Ya Muhaimin!" apabila dizikirkan sebanyak 145x sesudah sholat fardhu Isyak, Insyaallah fikiran & hati kita akan menjadi tenang & bersih dari segala sesuatu yg merumitkan sehingga mudah utk menghafal apa jua pelajaran.

"Ya 'Aziz!" apabila dizikirkan sebanyak 40x sesudah sholat subuh, Insyaallah dgn izin Allah, kita akan menjadi org yg mulia, disegani org krn penuh kewibaan.

"Ya Jabbar!" apabila dizikirkan sebanyak 226x pagi & ptg, semua musuh akan menjadi tunduk & patuh dgn izin Allah swt.

"Ya Mutakabbir!" apabila dizikirkan sebanyak 662x, maka dgn kebijaksanaan bertindak, kita akan dpt menudukkan semua musuh, bahkan mereka akan menjadi pembantu yg setia.

"Ya Khaliq!" dibaca mengikut kemampuan atau sebanyak 731x, Insyaallah bagi yg ingin otak cerdas, cepat menerima sesuatu pelajaran, amalan ini akan memberikan otak kita cerdas dan cepat tangkap.

"Ya Baarii' !" sekiranya kita berada di dlm kesukaran atau sedang sakit, dibaca sebanyak 100x selama 7 hari berturut², Insyaallah kita akan terlepas dari kesukaran & sembuh dari penyakit tersebut.

"Ya Musawwir!" sekiranya seorg isteri yg sudah lama belum mempunyai anak, maka cubalah ikhtiar ini dgn berpuasa selama 7 hari dari Ahad hingga Sabtu. Diwaktu hendak berbuka puasa, ambil segelas air & dibacakan "Ya Musawwir" sebanyak 21x, kemudian diminum air tersebut utk berbuka puasa.Bagi sang suami, hendaklah berbuat perkara yg sama tetapi hanya dgn berpuasa selama 3 hari. Kemudian, pada waktu hendak berjimak, bacalah zikir ini sebanyak 10x, Insyaallah akan dikurniakan anak yg soleh dgn izin Allah swt.

"Ya Ghaffaar!" sambil beri'tikaf (diam dlm masjid dlm keadaan suci bacalah zikir ini sebanyak 100x sambil menunggu masuknya waktu sholat Jumaat, Insyaallah akan diampunkan dosa² kita.

"Ya Qahhaar!" dizikir menurut kemampuan atau sebanyak 306x, maka hati kita akan dijaga dari ketamakkan & kemewahan dunia & Insyaallah org² yg selalu memusuhi kita akan sedar & tunduk akhirnya.

"Ya Wahhaab!" dizikir sebanyak 100x sesudah sholat fardhu, barang siapa yg selalu di dlm kesempitan, Insyaallah segala kesulitan atau kesempitan dlm soal apa pun akan hilang dgn izinNya.

"Ya Fattah!" dizikir sebanyak 71x sesudah selesai sholat subuh, Insyaallah hati kita akan dibuka oleh Allah, sehingga mudah menerima nasihat agama.

"Ya 'Aalim!" dizikir sebanyak 100x setiap kali selesai sholat Maktubah, Insyaallah akan mendpt kemakrifatan yg sempurna.

Fadhilat ini dipetik dari tajuk buku Khasiat Asmaul Husna & Himpunan Ayat-Ayat Al-Quran: Abu Nur Husnina keluaran Pustaka.

~Sesungguhnya Hidupku, Matiku, Amalanku, Ibadahku adalah semata-mata kerana Allah SWT~

 

Please login or register to leave a comment.
webmaster@mymasjid.net.my